Nov
12

Kallelse till FUM03 2021-12-02

Hej!

Här kommer den preliminära kallelsen till Consensus fullmäktigemöte nummer 3 som går av stapeln den 2 december. Vänligen mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vid frågor eller funderingar. 

Mvh, FUM-presidiet

Continue reading
  80 Hits
80 Hits
Oct
13

Kallelse till FUM02 2021-11-03

Hej!

Här kommer den preliminära kallelsen till Consensus fullmäktigemöte nummer 2 som går av stapeln den 3 november. Vänligen mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vid frågor eller funderingar. 

Mvh, FUM-presidiet

Continue reading
  108 Hits
108 Hits
Oct
04

Sök eller nominera till Styrelseledamot

sök styrelseledamot2

Styrelseledamöter sökes!

Nu finns det två styrelseledamot-poster vakanta i Consensus styrelse och vi är säkra på att de perfekta personerna är där ute. Så sök nu!

Varför ska man engagera sig kanske ni frågar er, i bilden har ni några anledningar. Studenter i alla terminer får söka!

Det går även jättebra att nominera någon som du tror skulle passa och som tack för nomineringen får du en kaffe/te och chokladboll på Café Örat, en sån här chans får man bara en gång i livet! Din ansökan eller nominering skickar du in via ett formulär, här är länken: https://forms.gle/SS5BhtuG9tZQwJgNA

Om du har några frågor är det bara att höra av dig till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Continue reading
  126 Hits
126 Hits
Sep
02

Kallelse till FUM01 2021-09-23

Hej!

Här kommer den preliminära kallelsen till Consensus fullmäktigemöte nummer 1 som går av stapeln den 23 september. Vänligen mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vid frågor eller funderingar. 

Mvh, FUM-presidiet 

Continue reading
  141 Hits
141 Hits
May
13

Medisera stipendium

Medisera utlyser ett stipendium på 5000 kr under 2022 som avser fortbildning, utvecklingsarbete eller forskning inom hälsa som syftar till att motverka denna utveckling. Stipendiet kan sökas för:

  • Vetenskaplig och/eller klinisk fortbildning/utbildning
  • Kostnader i samband utvecklingsarbete
  • Kostnader i samband med forskning

Detta Medisera stipendium är exklusivt för dig med koppling till Linköpings Universitet. Det är enkelt att ansöka och vi kommer att utse stipendiaten på vår hemsida senast den sista augusti 2022.

Klicka här för att komma till hemsidan!

Continue reading
  227 Hits
227 Hits
Jun
03

Extrainsatt FUM

Imorgon tisdag 4/6 hålls ett extrainsatt fullmäktige klockan 16 i Papaver! Då ska vi förhoppningsvis välja in en ny kårordförande för verksamehtsåret 19/20. Öppet för kandidering på plats. 

Continue reading
  1064 Hits
1064 Hits
Apr
01

Valberedningens nomineringar till Consensus styrelse 19/20

Här är valberedningens nomineringar till Consensus kårstyrelse, handläggare, FUM-presidie och sakrevisor för verksamhetsåret 19/20

Kårstyrelse

Kårordförande - Vakant

Vice Kårordförande - Vakant

Utbildningsutvecklare - Vakant

Studiesocialt ansvarig med arbetsmiljöansvar - Vakant

Studiesocialt ansvarig med mottagningsansvar - Alvina Johansson
Motivering: Alvina går termin 4 på logopedprogrammet och tycker om att umgås med vänner och att segla. Hon är eventansvarig i festeriet Oralspex och vill fortsätta att engagera sig i studiesociala evenemang. Som person är Alvina glad, ordningsam och sprider en härlig energi. Vi i valberedningen tycker att Alvina skulle göra ett bra jobb som studiesocialt ansvarig med mottagningsansvar genom sin förmåga att vara lyhörd, strukturerad, engagerad samt hennes intresse för mottagning och studiesociala evenemang.

Styrelseledamot - Matilda Manni
Motivering: Matilda går just nu termin 5 på fysioterapeutprogrammet. Hon har mycket aktiviteter igång på fritiden, exempelvis gymvärd på Campushallen, bokningsansvarig i Reflex och kursrepresentant. Matildas styrkor innefattar att hon är drivande och vill få saker gjorda på en gång. Hon gillar att engagera sig och att motivera andra att göra detsamma. Dessa egenskaper gör att vi i valberedningen tycker att Matilda skulle passa bra som ledamot i Consensus kårstyrelse.

Styrelseledamot - Cia Laine
Motivering: Cia går nu termin 5 på läkarprogrammet. På sin fritid tycker hon om att gymma, spela fotboll och resa. Hon har mycket tidigare erfarenhet av kårarbete, bland annat som vice ordförande i både MF och Veterinärmedicinska Föreningen i Uppsala, ledamot i FUM och heltid inom elevkårsverksamheten för finlandssvenska skolor. Cia är särskilt intresserad av utbildningsfrågor, bland annat gällande genomströmning och spärrar, men också psykisk ohälsa som påverkar utbildningen. Vi i valberedningen tycker att Cia passar som styrelseledamot eftersom hon har ett stort engagemang, mycket idéer kring hur Consensus kan utvecklas och är mån om studenternas bästa.

Styrelseledamot - Axel Öberg
Motivering: Axel går just nu termin 1 på fysioterapeutprogrammet, men har även läst 3 terminer på logopedprogrammet. På fritiden engagerar han sig i logopedprogrammets festeri Oralspex, umgås med vänner och tränar. Axel brinner för arbetsmiljöfrågor och framför allt de gällande psykisk ohälsa. Han tycker att det är en viktig och intressant fråga att arbeta med. Vi i valberedningen tycker att Axel passar som styrelseledamot eftersom han visar på stort engagemang, kreativitet, driv och har dessutom med sig erfarenheter från flera utbildningaroch kan bidra till god stämning och härlig energi i kårstyrelsen.

Mötesordförande - Louise Abrahamsson
Motivering: Louise sitter just nu som VKO i Consensus styrelse och ska börja termin 9 på läkarprogrammet till hösten. På fritiden tycker hon om att träna, läsa och kolla på Netflix.Förutom sin post som VKO i Consensus styrelse sitter hon som webmästarinna i LiHtösen och har suttit som marknadsföringsansvarig i Consensus verksamhetsåret 17/18. Hon är positiv, drivande, lyhörd, uppmärksammar snabbt om någon ej får ta plats och är bra på att peppa. Hon är även organiserad och vill gärna se resultat i arbetet som utförs och att arbetstiden används så effektivt som möjligt. Dessa egenskaper gör att vi i valberedningen tycker att Louise skulle passa som mötesordförande.

 

Handläggare

 

Marknadsföringsansvarig - Erik Wängstam
Motivering: Erik läser termin 4 på fysioterapeutprogrammet. På fritiden tycker han om att hänga med polare. Han är just nu tryck- och designansvarig i Reflex samt studiesocialt ansvarig i FT-sektionen, har tidigare även varit Faddergeneral och tycker det är kul att engagera sig på fritiden. Erik är social och positiv som person och hans tidigare erfarenheter samt förmåga att ha många bollar i luften och vara anpassningsbar gör att vi i valberedningen tycker att han skulle passa utmärkt som marknadsföringsansvarig.

Caféchef - Sara Nääs
Motivering: Sara läser just nu termin 4 på logopedprogrammet. Hon är just nu engagerad som Chef i Oralspex och på fritiden tycker om att träna och att umgås med kompisar. Hon är organiserad och mån om att de jobb hon gör ska bli bra även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Som Chef kan hon ta en ledarroll vilket är en egenskap vi tror en caféchef behöver. Hon har dessutom under sin tid som chef i Oralspex även suttit med i logopedsektionens styrelse. Detta har gett henne erfarenhet att agera chef i en grupp och vara mellanlänk till en annan vilket vi ser som en stor fördel hos en caféchef. Vi tror att Sara skulle göra ett jättebra jobb som caféchef, detta för sin flexibilitet, villighet att lägga ner tid och inställning till kårarbetet.

Projektledare för Consensus arbetsmarknadsmässa (CARMA) - Vakant

 

FUM-Presidie

FUM-ordförande - Erik Andersson
Motivering: Erik går nu termin 9 på läkarprogrammet. På sin fritid tycker han om att träna, kolla på Netflix och umgås med kompisar. Han tycker att det är intressant och viktigt med studentpolitik och studentdemokrati och sitter i nuläget som mötesordförande i Consensus kårstyrelse. Han har också tidigare engagerat sig i läkarprogrammets festeri Medsex samt varit Superfadder. Vi i valberedningen tycker att Erik är en lugn, sansad och vettig person och med sina tidigare erfarenheter med sig skulle han göra ett mycket bra jobb som FUM-ordförande.

Vice FUM-ordförande - Vakant

FUM-sekreterare -Thea Isaksson
Motivering: Thea går K1 på läkarprogrammet. På fritiden tycker hon om att träna och fota. Thea har tidigare varit aktiv i idrottsföreningar och som språkrör i en politisk organisation. Detta har gett henne erfarenhet om mötesformalia och organisation- “det är ett samarbete” säger hon. Hon vill engagera sig under sin studietid och tycker att Consensus gör ett viktigt arbete och vill vara delaktig i det. Hon tycker att FUM-sekreterare lät som en bra början, vilket vi håller med om. Vi tycker att Thea är en toppenkandidat till FUM-sekreterare eftersom hon har erfarenhet och är glad, engagerad och positiv till uppdraget.

 

Sakrevisor

Sakrevisor - Gustav Andersson
Motivering: Gustav ska börja termin 9 på läkarprogrammet och sitter i nuläget som studiesocialt ansvarig med inriktning mot mottagning i Consensus. Han tycker om att engagera sig i olika delar av studentlivet och med i bland annat Forte och Holgerspexet. I övrigt tycker han om att laga långkok. Som person är Gustav väldigt engagerad och han är väl insatt i kårens arbete. Vi i valberedningen tycker därför att han skulle passa väldigt bra som sakrevisor åt Consensus 19/20.

Continue reading
  1215 Hits
1215 Hits
Apr
01

Bli heltidare i Consensus!

Skarmavbild 2019 04 01 kl. 14.30.54

Vill du arbeta med att göra universitetet en bättre plats för alla studenter, samtidigt som du lär känna massvis med nya människor och knyter värdefulla kontakter? Då har du tur, för flera av Consensus heltidsposter går fortfarande att söka!

Att vara heltidare i Consensus är verkligen ett superkul och givande jobb. Du tar studieuppehåll under ett år och får lön från Consensus samt får ta del av flera andra förmåner - t.ex. gratis kaffe på örat, en ledarskapsutbildning på 2 dagar och gratis inträde till evenemang på alla kårhus.

Posterna som vi fortfarande söker intresserade personer till är: 

  • Kårordförande
  • Vice kårordförande
  • Utbildningsutvecklare
  • Studiesocialt ansvarig med arbetsmiljöansvar

Du söker genom att kandidera på plats på fullmäktige söndag den 14/4. Har du frågor kan du kontakta valberedningen på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Continue reading
  1831 Hits
1831 Hits
Apr
01

Sista veckan att svara på vår enkät

52498736 10157341231554644 6624880087919493120 o

Missa inte att svara på vår enkät om psykisk ohälsa! Svarstiden är förlängd till den 7 april. 💚💙💚 Undersökningen hittar du här.

Continue reading
  1027 Hits
1027 Hits
Mar
13

Styrelsen informerar vecka 11

Årets pedagog och årets VFU-plats!

Varje år utser Consensus tillsammans med sektionerna Årets Pedagog på Medicinska fakulteten och vi behöver er hjälp med att nominera den lärare/föreläsare/handledare som du anser är en god pedagog. Det är ni som vet vem som gör ett bra jobb och vi vill att du själv eller tillsammans med andra studenter ska berätta det för oss. Vi kommer dessutom utse årets VFU-plats, vilket är ett pris som ska tilldelas den avdelning/vårdcentral/enhet/annan placering som tagit hand om sina studenter på ett extraordinärt sätt. Så om du har varit på en extraordinärt bra VFU-placering kan du som student visa din uppskattning genom att nominera dem till årets VFU-plats. Möjlighet ges att nominera både årets pedagog och årets VFU-plats men självfallet är det okej att bara fylla i en av dem. Nomineringsperiod är från 4e till 21a mars och nominering görs via detta formulär: https://goo.gl/forms/YiHqVNs0yK2GvSOc2

 

Besök på decentraliseringsorterna

Utbildningsutvecklare Thea och arbetsmiljöansvarig Oskar har varit på besök på läkarprogrammets decentraliseringsorter! Än så länge har de hälsat på i Norrköping och Jönköping. På fredag bär det av mot Kalmar.

 

AMO-veckan förra veckan

Förra veckan ägde Arbetsmiljöveckan 2019 rum på alla tre campus. På Campus US var det ett fullspäckat schema med lunchföreläsningar och workshops. Många viktigt ämnen belystes och vi hoppas att ni lärt er mycket! 

 

LiUs pedagogikdagar 

I veckan pågår LIU:s pedagogikdagar och utbildningsutvecklare Thea deltar för att se vad som diskuteras bland undervisande personal. Kårerna håller tillsammans ett pass kring studenternas upplevelse av evaliuate och vikten av återkoppling där sektionernas utbildningsbevakare inkommit med synpunkter. 

 

Verksamhetsårets femte fullmäktige (FUM)

På torsdag är det FUM i Norrköping - där ska det bland annat diskuteras stadga och förslag på ny verksamhetsplan.

Continue reading
  1096 Hits
1096 Hits

Consensus är kåren för dig som läser vid Medicinska fakulteten i Linköping och Norrköping. Alla medlemmar har rätt att ge sin åsikt om vad kåren ska arbeta med för det är medlemmarna som är Consensus.

WEBBADMINISTRATÖR

GRAFISKT MATERIAL

VÅRA VÄNNER


 Svart logga

Kontakta oss


Besöks- & postadress Linköping

Consensus Medicinska fakultetens studentkår
Kårhus Örat, US-området ingång 73
581 85 Linköping

Besöksadress Norrköping

Kungsgatan 40, Kårhus Trappan

Postadress Norrköping

Kårhuset Trappan
Universitet
601 74 Norrköping

Org. nr

822003-1564

Copyright © 2022 Consensus - Alla rättigheter reserverade

Design & utveckling av Vallagruppen Webbyrå

Följ oss